logo image
  En smerte som deles, taper sin kraft
Clustercompagniet, velkommen til oss!
Noen ord om Clustercompagniet!!

Hvordan oppsto Clustercompagniet?

Scandic Hotel, Asker. 19-21/01-2001 ”9 med klasehodepine og 1 med CPH” satt ved et langbord. Vi bare så på hverandre, men sa ikke så mye. De av oss som hadde meldt oss inn i Migreneforbundet, fikk plutselig se en annonse i Skrustikka hvor de inviterte oss til Cluster-seminar! Vi som alle trodde vi var alene i verden med med den lidelsen. Så satt vi der da, så litt forsiktig på hverandre og ventet på hva som skulle skje.
 
Rønnaug Østre og Anne Frank Paasche, innledet med en detaljert orientering om hvordan Migreneforbundet var bygget opp. Det siste hun sa var at hun ikke visste om Clusterhodepine før i den siste tiden. Greit nok, det vet vi alle er tilfelle; inkludert utrolig mange leger.
 
Nevrolog Inge Monstad holdt et langt foredrag om Cluster! Bevares – her var det en som hadde utrolig kjennskap til Cluster og CPH.

Siden vi var på Scandic Hotel en hel helg, fikk vi pratet mye sammen. Vi bestemte oss for å holde kontakt med hverandre. Som sagt, så gjort. Vi = Svenn Thørn, Kjell Sando, Hjørdis Tandberg Sveum og Anne Behring. Telefonkontakt var ikke nok, vi bestemte oss for å treffes personlig. Alle ble invitert til Kjell Sando. Da vi kom til hans inngangsdør hang det en stor plakat, hvor det sto: CLUSTERCOMPAGNIET velkommen. Alle flirte da vi kom inn, - for et navn! Mye humor – og litt galgenhumor hjelper oss i hverdagen.
 
Starten på Clustercompagniet ble litt svak, vi visste ikke helt hvordan vi skulle forholde oss til Migreneforbundet. Som alle med cluster hodepine vet, er dette en lidelse som er mye verre enn migrene. Vi er i underkant av 4000 i Norge. Egentlig så tviler vi på at det er så mange som 4000. Hvis det er tilfelle, går mange rundt omkring med cluster hodepine uten å få adekvat hjelp. Det er her vi prøver å hjelpe. Dessuten prøver vi å være oppdatert innen forskning på cluster i hele verden. Ja, du leste riktig – hele verden. Nevrolog Inge Monstad følger meget nøye med på hva som skjer både innen migrene, CPH og cluster. Vi kan ikke få fullrost den mannen nok, og vi har et meget godt samarbeide med ham.
 
Kontingenten er kr. 250,- pr. år. . Kontingenten betales direkte til Norges migreneforbund. Pasienter med klasehodepine eller CPH trenger å treffe likesinnende minst én gang i året, om ikke mer. Kontakten med andre oppstår og tro det eller ei, det er virkelig en stor hjelp i vår hverdag. Imidlertid er Clustercompaniet til for alle, det er bare å ringe eller sende e-post. post@clustercompagniet.no
 
Anne Behring
likemann

Graphic courtesy of Gary Carlson. 
Copyright 2002 - 2005